De Pifu geschiedenis in het kort...

Pifu - "Pine Furniture" - is uitgegroeid tot een van de hoofdspelers in de produktie en de verkoop van het grenen meubel, vooral gefocused op de jeugd. De hoofdprodukten van PIFU zijn massief grenen babykamers, hoogslapers, stapelbedden, bijhorende kasten, nachttafels, commodes, ..... zijn.

Een samenloop van omstandigheden heeft PIFU tot leven gewekt maar "hout" was onder een of andere vorm altijd een constante in het leven van de stichter van PIFU. Met de kennis en de ervaring van grootvader als schrijnwerker in Kortrijk, de ervaring van vader als oud koloniaal in Belgisch Congo en nadien als specialist in de aan- en verkoop van fineer en rondhout voor een groot internationaal bedrijf en dit over de hele wereld was het niet verwonderlijk dat Patrick SUPPLY vroeg of laat ook iets zou gaan doen in de houtsector. Na jaren actief geweest te zijn in de bouw kwam de kans om iets op te starten met hout.

In december 1994 nam Patrick Supply een kleine produktie-eenheid met 10 mensen in dienst over in het verre RoemeniŽ. De toenmalige en nog steeds de huidige directeur en zijn echtgenote, beiden van vorming houtingenieur runden met de middelen die ze hadden een klein bedrijfje doch dit was niet zo eenvoudig. FinanciŽle middelen ontbraken, produceren kon maar er moest ook verkocht worden en dit alles samen, maakten het bijzonder zwaar. De perfecte samenwerking kwam hier tot stand. Onze directeur Valentin en zijn echtgenote Elena hadden immers beiden zeer veel ervaring in het grenen kit meubel. Voorheen, ten tijde van het communisme, werkten zij als werknemers voor een groot conglomeraat dat uitsluitend verkocht in het westen en zij kenden als geen ander de kwaliteitsnormen waaraan de westerse produkten moesten voldoen. De inbreng van nieuwe en moderne machines, de overdracht van de westerse bedrijfskennis,het implementeren van de westerse bedrijfscultuur, het maken van nieuwe, door de westerse klanten gevraagde modellen en de maniakale kwaliteitscontrole van Patrick Supply en zijn team deden het bedrijf uitgroeien van 10 tot 150 werknemers en nu verspreid over drie lokaties. Vertrekkende van het drogen van het hout is de produktie, het transport naar de diverse landen en meestal de lokale distributie allemaal in de handen van PIFU en zijn Belgische eigenaar. Het label Belgian Quality and Design staat garant voor kwaliteit, commerciŽle modellen en dit volgens de meest moderne westerse normen. Onze produkten wordt gefabriceerd volgend de Europese normen - EN 747, EN 716, EN 12221, ..... en gecontroleerd door officiŽle technische laboratoria.

Vandaag worden de PIFU produkten verkocht in heel wat landen. Het PIFU hoofdkwartier bevindt zich in BelgiŽ met een grote toonzaal en een groot magazijn. In BelgiŽ worden tevens de nieuwe modellen ontworpen en getest.Verschillende PIFU verkoopkantoren met bijhorende magazijnen in Hongarije en Spanje zijn de garantie voor een direct contact met de klant en de garantie voor snelle leveringstermijnen met bijhorende dienst na verkoop in zover nodig is. Daarnaast worden de PIFU produkten ook door exclusieve invoerders in verschillende landen verdeeld doch hier gaan vele en lange gesprekken aan vooraf met als doel de zekerheid te hebben dat deze invoerders dezelfde PIFU - Belgian Quality and Design spirit volgen.

Samen met U, onze klanten, zal PIFU verder blijven uitgroeien.Ons bedrijf is uitgegroeid tot een familiebedrijf waar ons werk ons plezier geworden is. Het ontwerpen, het produceren, het verkopen , het ontwikkelen van commerciŽle handelsrelaties in verschillende landen met ieder hun eigen culturen ,.... is voor ons uitgegroeid tot een passie.

Aarzel niet ons te contacteren, wij staan steeds tot Uw dienst.
Namens het gehele PIFU team,

Patrick SUPPLY
General Manager